Menu

Social
AUTOHTONE, DAR DIN IMPORT

La Constanţa inspectorii OPC au luat la bani mărunţi pieţele de legume-fructe din oraş, ca să-i găsească pe falşii producători sau producători doar pe hârtie. Sunt localnici care declară că legumele şi fructele vin din grădinile personale sau solarele deţinute şi sunt scoase la comercializare sub brand românesc.

Un astfel de exemplu este un bătrân care pretindea, pe foaia de inventar, că are o producție considerabilă de legume. Comisarii au decis să meargă să verifice direct de la sursă dacă acele legume sunt cultivate de bătrân.

Constanteanul nu avea posibilitatea tehnică să scoată produsele în cantitățiile înscrise pe foaie, să aibă calitatea conformă și să fie comercializată ulterior. Controlul OPC a scos la iveală altceva: acești producători nu au grădini, ceea ce insemana ca  nu au cum să aibă producție proprie. Cel mai probabil legumele și fructele vândute sunt aduse din import sau cumpărate din alte centre comerciale și catalogate ca și producție proprie.

20 astfel de cazuri au fost descoperite prin piețele constănțene,  iar OPC Constanta a aplicat sancțiuni de 5.000 de lei pentru fiecare dintre cei care, achiziționând produse din import, pretind că sunt plantate de ei. Sancțiunile s-au aplicat pe Legea 363/2007 pentru practici comerciale incorecte.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>