Menu

Social
VICTIMELE VINULUI

Tragedie în localitatea buzoiană Ştiubei, seara trecută. Un bărbat, în vârstă de 74 de ani şi-a pierdut viaţa, iar o femeie este ţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor, după ce ambii s-au intoxicat cu monoxid de carbon în beciul în care ţineau damigenele cu vin.

Bărbatul de 74 de ani locuia în aceeași casă cu soacra lui. După-amiază a mers în beciul de sub garajul locuinței să verifice fermentația vinului. După o oră, văzând ca nu se mai întoarce, soacra acestuia a mers după el și l-a găsit cazut și plin de sange. Deși ușa beciului și ușile garajului erau deschise, gazele de fermentație bogate în monoxid de carbon le-au taiat suflarea. O vecină care mergea des în vizită i-a găsit pe amândoi prabusiti. Vecinii au sunat la 112, iar la fața locului au sosit pompierii, dar si un echipaj al ambulantei. Pompierii au  folosit echipamentul de protecție pentru a intra în încăperea in care zăceau cei doi.

Pentru barbat salvatorii nu au mai putut face nimic însă femeia, soacra sa, a fost preluată de o ambulanță și transportată la spitalul municipal Rm Sărat. In aceasta dimineata, batrana a fost transferata la Spitalul Judetean Buzau. Incintele din gospodării unde se face vinul sunt de regulă neventilate și permit acumularea monoxidului de carbon. Medicii spun că primele simptome ale inhalării acestuia sunt amețeala, greața, durerile de cap. Daca se produce lesinul, interventia unui echipaj, care sa acorde primul ajutor victimei, este vitala. Pericolul din beci nu depinde neapărat de cantitatea de must care fermentează, ci de spaţiul în care se produce fierberea vinului. Una dintre reguli spune că beciul trebuie să aibă un canal de aerisire foarte bun. Uşile trebuie lăsate deschise pentru a exista un curent permanent de aer.

 

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>