Menu

Social
COMUNA GUNOAIELOR

vlcsnap-2015-01-27-13h43m25s114Epidemia de hepatita A izbucnita in localitatea buzoiana Ramnicelu nu pare deloc intamplatoare. In toata comuna mormane de gunoaie troneaza de o parte si de alta a drumurilor. Aceasta chiar daca daca autoritatile au achizitionat o masina pentru colectarea gunoiului. Reprezentantii Primariei spun ca de vina pentru aceasta situatie ar fi romii din localitate, care arunca resturile menajere la intamplare.

Santurile de pe marginea Drumului National 22, care tranziteaza localitatea buzoiana Ramnicelu, sunt pline de gunoaie. Hartii, pungi, sticle si pahare de plastic, toate au pus stapanire pe santurile de scurgere a apei. Cea mai grava situatie se inregistreaza in zona in care traieste comunitatea de romi din localitate . Aici resturile menajere sunt la tot pasul. Unii sateni, de etnie roma recunosc ca ei sunt cei care arunca gunoaiele la intamplare. Altii se feresc sa vorbeasca.

Autoritatile din Ramnicelu recunosc ca problema gunoaielor este grava. Reprezentantii Primariei dau insa vina pe romii din localitate, care arunca resturile menajere oriunde, fara vreo grija.

Intr-o comuna asaltata de gunoaie, declansarea unui focar de hepatita A la doua scoli din localitate nu pare ceva straniu. Autoritatile spun ca au demarat o ampla campanie de igienizare, la care sunt folositi atat beneficiarii legii 416, cat si o masina de colectare a gunoiului achizitionata recent. Utilajul de colectarea a gunoiului este unul second hand si a costat aproximativ 18.000 euro. Pana in prezent, nu a fost folosit insa la capacitate maxima din diverse motive. Ieri, timp de aproape o ora, angajatii care lucrau cu utilajul, i-au dat roata pentru a putea strange gunoiul. Reprezentantii Primariei Ramnicelu au facut si un program de colectare a gunoiului. In prima zi a saptamanii, masina de gunoi ajunge in satele Fotin si Colibasi, miercuri la Stiubei si Ramnicelu, iar vineri tot la Ramnicelu, unde traiesc cei mai multi romi. Ramane de vazut daca programul de colectare va avea vreun efect iar comuna va scapa de gunoaie si de riscul unor noi imbolnaviri.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>