Menu

Administrativ
PREGĂTIȚI DE IARNĂ

Iarna poate să vină! Suntem pregătiţi! Asta spun şefii Consiliului Judeţean Buzău după finalizarea licitaţiei pentru desemnarea firmelor care vor curăţa de nămeţi şoselele din judeţ. Autorităţile au scos la licitaţie, pe criterii geografice, şase loturi de drumuri judeţene, iar contractele au fost atribuite pentru o perioadă de 3 ani.

La Buzau, licitaţia pentru stabilirea firmelor care se vor ocupa de deszăpezirea judeţului s-a finalizat. Astfel, de deszăpezirea celor 6 sectoare în care este împărțit județul Buzău se vor ocupa mai multe firme.  Unele au câștigat licitația inca de anul trecut, altele abia acum. Toate contractele au fost atribuite însă  pentru o perioadă de 3 ani.

Cea mai mare suma va fi incasata de societatea Mecan Construct, peste 7,5 milioane de lei, în  trei  ani de contract. Firma va asigura deszăpezirea in două loturi de drumuri județene: zona Pogoanele și zona Șețu.  Societatea Nikost Impex, care se va ocupa ca şi in anii trecuţi de zona Râmnicu Sărat, va incasa  peste  2,7 milioane de lei.  Pentru zona  Buzău Nord se va ocupa SC Liciu Con  care va primi cea mai mica suma, peste  1, 4 milioane de lei.

Societatile declarate câştigătoare au fost verificate şi s-a constat că deţin utilajele necesare pentru a interveni pe drumurile judeţene pe timpul iernii. Autorităţile anunţă insa măsuri dure, dacă firmele cu care Consiliul Judeţean Buzaua încheiat contracte pentru deszăpezirea judeţului nu îşi vor face treaba.  Fiind o iarna usoara, in sezonul  2016-2017, Consiliul Judetean  Buzau a cheltuit doar 4 milioane de  lei pentru deszapezirea drumurilor.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>