Menu

Social
“BIG BROTHER” ÎN PARCUL PUSTIU

Parcul Municipal Ploieşti, întins pe 50 de hectare, îi face acum loc lui Big Brother. 40.000 de lei va costa un sistem de supraveghere video care să protejeze celebrul parc de hoţi şi intruşi. Asta dacă acolo ar călca cineva…..

Parcul Municipal Ploiesti. O investitie paguboasa a municipalitatii orasului resedinta de judet, cu 54 de hectare intindere si multe probleme. Vara nu ai loc unde sa te feresti de soare. Toamna, la o plimbare, risti sa fii ca o frunza in bataia vantului. Intr-un cuvant, lucrare fara cap, treaba de mantuiala. Chiar si asa, alesii locali au gandit un proiect pentru a feri locul de intrusi. Cum? La pachet cu Big Brother vine si un sistem de alerta. Asta in caz  de intruziune. Pentru ca sistemul video va lucra in paralel cu personalul angajat pentru paza. Astfel, daca un intrus vine sa rupa vreun fir de iarba, uscat si el, paznicul da alarma, iar raufacatorul va fi imediat prins. Iar suma de achizitie????

Si ca sa se asigure ca nu intra fiecare de capul lui in Parcul Municipal, alesii vor sa achizitioneze mai multe bariere, cu tot cu cabina pentru paznic. Asta in timp ce la capitolul personal pentru intretinere, situatia sta cum nu se poate mai rau. In timp ce municipalitatea se ocupa de intruziunea la Parcul Municipal Vest, sunt voci care spun ca altele ar fi problemele. Spre exemplu, lipsa de personal. Asta pentru ca ar trebui sa existe cate un angajat la fiecare hectar, din cele 54. In realitate doar 10 se ingrijesc de spatiu verde.

Parcul a fost dat în folosință anul trecut. Acesta este prevăzut cu un lac cu moară de apă, pe o suprafață de 1,2 hectare, cu mai multe terenuri de sport și zone de relaxare. Conform unor date oficiale, numai în perioada de la darea în funcțiune până în luna martie 2017, cheltuielile de funcționare s-au ridicat la aproape 100.000 de euro. Valoarea investiției inițiale la Parcul Municipal Vest a fost de peste 70 de milioane de lei, din care aproape 50 de milioane de lei au reprezentat fonduri de la Uniunea Europeană.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>