Menu

Social
FRUCTE ȘI LEGUME FĂRĂ GUST

Consumăm fructe şi legume frumoase, dar fără gust, cu un conţinut nutritional tot mai mic. O spun nutriţioniştii, care susţin că în ziua de astăzi multe dintre aceste produse sunt stimulate să se coacă şi sunt tratate cu mii de kilograme de pesticide şi insecticide. Pe fondul unui deficit nutritiv, organismul se confruntă cu numeroase probleme de sănătate.

La un congres organizat recent la Madrid a fost prezentata o statistica ingrijoratoare legata de concentratiile nutritive ale legumelor si fructelor, care s-au degradat foarte mult. Astazi nu mai avem fructele si legumele de la bunica din gradina, crescute prin metode naturale sau culese direct din pomi. Consumam in schimb fructe si legume, care vin de la mii de kilometri departare, fiind culese verzi si care, „se inmoaie” mai degraba decat sa fie coapte, in camioane sau in vapoare.

Multe dintre fructele si legume pe care le gasim in hipermarketuri si chiar pe tarabele din piete sunt tratate cu mii de kilograme de pesticide si insecticide. Din pacate, valoarea lor nutritiva este atat de diminuata incat nu mai au nici gust. Pe fondul unui deficit nutritiv, organismul se confrunta cu numeroase probleme de sanatate.

Nutritionistii ne indeamna sa consumam fructele specifice sezonului in care ne aflam. Ideal ar fi sa ni le procuram direct din livada proprie sau din livezile, in care cresc fara a fi grabite sa se coaca si fara a fi stropite cu pesticide si insecticide pentru a avea un aspect perfect.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>