Menu

Social
PERICOL URIAȘ

S-au scurs ore de coşmar pentru zeci de familii din Breaza , Prahova, dar şi pentru toţi cei care au muncit pentru stingerea unui incendiu care cuprinsese un vagon cu nitrat de amoniu. Un tren de marfă cu 25 de vagoane a fost oprit aseară în gara Breaza de Nord , după ce mecanicul locomotivei a observat că dintr -un vagon ieşea fum. 50 de pompieri au răcit cu apă containerul timp de trei ore, în vreme ce localnicii au fost evacuaţi şi traficul feroviar blocat. În cele din urmă totul s-a terminat cu bine, dar autorităţile afirmă că pericolul a fost uriaş.

Trenul, aparţinând CFR Marfă, transporta nitrat de amoniu de la Târgu Mureş la Ploieşti Triaj. Aproape de halta Breaza de Nord, mecanicul a observat fum,  care ieşea dintr-unul dintre vagoanele de la jumătatea trenului. Imediat alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă, iar traficul blocat. 50 de pompieri, dar şi jandarmi şi poliţişti au împânzit zona şi şi-au împărţit atribuţiile. Pompierii au răcit în continuu garnitura pentru a evita o explozie de proporţii catastrofale.

Jandarmii şi poliţiştii au început evacuarea cetăţenilor din zonă. Dumnezeu e mare, au spus şi autorităţile care au confirmat că pericolul a fost uriaş. Garnitura transporta 2000 de tone de azotat, de 100 de ori mai mult decât camionul implicat in tragedia de  la Mihăileşti. Din primele cercetări, pompierii militari au ajuns la concluzia că o scânteie a aprins vagonul din mijloc. La faţa locului s-au deplasat reprezentanţi ai ITM. 15 garnituri de trenuri de călători au fost blocate în gări ore în şir, până când pericolul de explozie a fost inlaturat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>