Menu

Social
INVESTIȚII ÎN CRAME

Proprietarii cramelor de vin au prins gustul fondurilor europene nerambusambile şi depun tot mai multe cereri la Agențiile de Plăți și Intervenție în Agricultura pentru a obţine sprijin financiar. Este vorba despre solicitanți din sectorul vie-vin care de anul trecut beneficiază de noi facilități pentru dezvoltarea afacerii. La Buzau, o cramă a primit deja bani pentru achiziționarea de butoaie și a unui laborator pentru controlul calităţii vinului.

Din 2016, producătorii de vin din România pot accesa bani europeni pentru dezvoltarea afacerii. Pana acum, viticultorii puteau obţine fonduri doar prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală. Viticultorii pot face cu ajutorul fondurilor europene investiţii în crame, laboratoare pentru controlul calităţii, dar şi săli de degustare şi vânzare. La Buzău, o crama a primit deja bani pentru achiziționarea de butoaie și a unui laboratoar pentru controlul calităţii vinului.

Condiţia principală pentru accesarea acestor fonduri este ca solicitantul să producă vinuri, în unitatea proprie, sau în nume propriu şi să comercializeze producţia vinicolă obţinută. Solicitările de investiţii se depun doar în campanii speciale de depunere a cererilor, la sediile centrelor APIA din țară.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>