Menu

Social
AU FURAT DE LA MĂNĂSTIRE

În prag de iarnă, 22 de măicuţe şi personalul auxiliar de la mănăstirea Colilia din Constanţa riscă să rămână în frig. Hoţii au furat cele trei generatoare care asigurau energia electrică la mănăstire. Acum măicuţele au stau în frig, în beznă şi fără apă. Se roagă şi învaţă la lumina lămpilor şi a lumânărilor, pentru că este singura sursă de lumină pe care o mai au. Nu se plâng şi cred cu tărie că Dumnezeu le va ajuta să depăşească această încercare.

Măicuţele de la mănăstirea Colilia stau de câteva zile in frig, după ce, într-o singura săptămână hoţii au furat cele trei generatoare care asigurau energia electrică a lăcaşului de cult. Pe timpul zilei, măicuţele muncesc prin curtea mânăstirii şi reuşesc să îndure frigul.  Situația se înrăutățeşte seara, când ajung în chilii. Sunt nevoite să aprindă lămpi şi lumânări ca să se poată ruga sau ca să poată învăţa, pentru că unele sunt eleve şi studente la Teologie.

Mănăstirea se află în mijlocul unui câmp şi racordarea la energie electrică este un vis prea costisitor. Până în urmă cu aproape doi ani, lăcaşul de cult dispunea de o eoliană de mici dimensiuni, dar, din cauza vânturilor puternice, a fost distrusă. Acum, un enoriaş le-a trimis măicuţelor un generator. Generatorul e vechi, si consumă patru litri de combustibil în fiecare oră.  Cum nu îşi permit să cheltuiască mulţi bani pe combustibil, au decis să nu îl mai folosească.

Poliţiştii au început cercetările în acest caz şi speră să îi prindă pe hoţi.

Cei care vor doresc să le ajute pe măicuţe să cumpere un nou generator pot face donaţii în contul  Mănăstirii „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” – Colilia, cu sediul în comuna Cogealac, judeţul Constanţa. RO41BTRLRONCRT0221819101.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>