Menu

Social
ALCOOLUL NU ÎNCĂLZEȘTE

Alcoolul te ajută să te încălzeşti şi poate fi util în evitarea hipotermiei! Acesta este doar un mit, apărut probabil din cauză că băuturile alcoolice dau senzaţia de căldură pe măsură ce nivelul alcoolemiei crește. Medicii spun că de fapt, alcoolul scade temperatura corpului și atrag atenția că în zilele friguroase acesta este un real pericol pentru organism.

Frigul este combatut de unele persoane cu alcool in loc de caldura. Este si motivul pentru care uneori ajung la spital in stare grava. Medicii atrag atentia ca alcoolul consumat in exces nu incalzeste, ci, dimpotriva, este un real pericol pentru organism.

Alcoolul creează o falsă senzaţie de căldură, pentru că are proprietatea de a dilata vasele. In realitate, odata cu dilatarea vaselor, căldura corpului se pierde mai repede, iar persoana care a băut îngheaţă mai repede. Persoanele care petrec mult timp in frig ar trebui sa se imbrace adecvat si sa consume ceaiuri calde pentru a se incalzi, nicidecum sa consume bauturi alcoolice.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>