Menu

Administrativ
TAXE LOCALE MAJORATE

După 5 ani, taxele și ipozitele locale vor fi din nou majorate la Buzău, cu 10 la sută. Decizia aparține edilului Constantin Toma, care spune că majorarea este o soluție pentru strângerea unor sume mai mari la bugetul local. Liberalii contestă însă hotărârea municipalității considerând că primarul ar fi trebuit să atragă investiții străine în oraș, în loc să majoreze taxe.

De anul viitor, buzoienii vor plăti taxe si impozite locale cu 10 la sută mai mari. Este vorba despre un proiect aflat în dezbatere publică, inițiat de primarul Constantin Toma, care va fi suspus aprobării în ședința Consiliului Local din luna decembrie. Decizia de majorare a dărilor locale este insa contestată vehement de către liberalii buzoieni, care consideră că decizia edilului nu este deloc oportună. Ei spun că primarul ar fi trebuit să atragă noi investiții în oraș, în loc să scumpească taxele buzoienilor.

Primarul Constantin Toma sustine ca majoreaza taxele și impozite locale deoarece sa înfrumusețeze orașul. Liderul PNL Buzau că edilul ar fi trebuit să găsească noi investitori străini, decât să îi împovăreze și mai mult pe buzoieni. În acest an, în municipiul Buzău, nivelul de încasare al taxelor locale este cu mult peste cel înregistrat în ultimii ani. Dacă în alți ani, nivelul ajungea doar la 50 la sută, în 2017, nivelul de colectare a dărilor locale s-a apropiat de sută la sută.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>