Menu

Social
TRATAMENT DUPĂ URECHE

Frica de doctori, lipsa banilor, dar și lipsa de educație îi determină pe români, ca la cel mai mic semn de boală, și administreze singuri medicamente. O spun farmacistii, care trag un semnal de alarmă și îi îndeamnă pe oameni ceară ajutorul specialistului pentru orice problemă de sănătate.

Romanii inghit pastile cu pumnul, desi le fac mai mult rau decat bine. Cei mai multi aleg să se trateze fără reţetă de la medic, doar pe baza sfaturilor primite de la vecini sau informandu-se de pe internet. Mai toate afectiunile, de la banalele răceli, până la durerile puternice în piept, sunt tratate  mai mereu după ureche. Din lipsa banilor sau din lipsa timpului, pacientii  vin direct în farmacie să aleagă o variantă ieftină sau rapidă pentru a-si rezolva problemele medicale.

Studiile recente scot la iveală cifre alarmante despre cum aleg să se trateze majoritatea românilor. În Moldova doar 24 la sută dintre cetăţeni cumpără medicamente după prescripţie, 28 de procente în Transilvania şi ceva mai mulţi, adică 30 la sută în sudul ţării şi în Capitală. Cele mai vânate medicamente raman antibioticele.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>