Menu

Social
URȘII, CA LA EI ÎN PĂDURE

Urșii se plimbă nestingheriți prin stațiunea Bușteni. Oamenii au ajuns să nu mai iasă din case de teama animalelor, care coboară noapte de noapte. Și la Cabana Postăvaru, un urs a coborât de 4 ori în doar 10 zile. Deși jandarmii reușesc să îi alunge în pădure, animalele sălbatice revin tot mai des în zonele urbane, în căutare de hrană.

Jandarmii au intervenit de 5 ori pe raza statiuni Busteni pentru alungarea unui numar de 11 ursi coborâti in gospodariile localnicilor sau la tomberoanele de gunoi din statiune. Pentru indepartarea animalelor salbatice, jandarmii au folosit semnalele acustice si luminoase. Ursul a vizitat  din nou si  Cabana Postăvaru, la primele ore ale diminetii, insa nu a mai apucat să intre, el  fiind alungat de cabanier şi jandarmul de serviciu. Animalul s-a obişnuit să vină la cabana aproape în fiecare noapte. A mai venit în vizită de trei orei până acum, a forţat uşa şi a furat zahăr şi bomboane. Pentru că este mereu prezent în zonă i s-a dat şi un nume, autentic românesc: Ionică.  A devenit déjà o obisnuinta ca  urşii  sa se apropie tot mai mult de zonele populate, in cautare de hrana,  iar in unele cazuri chiar au devenit violenti, atacand oamenii pe care i-a intalnit .

Jandarmii recomanda cetatenilor sa apeleze numarul unic de urgenta 112 când constata prezenta animalelor salbatice deoarece acestea pot reprezenta un real pericol si sa intre în locuinte pâna la sosirea echipelor de interventie, deoarece se pot expune la un atac din partea acestora. Specialiştii spun că trebuie luate măsuri de termen lung pentru ca urşii să nu mai coboare în zonele locuite şi că împuşcarea animalelor nu va rezolva problema.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>