Menu

Social
LA MÂNA D.N.A.

vlcsnap-2015-01-29-13h22m18s189Arestarea presedintelui Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu blocheaza proiectul de reabilitare a podului de la Vadu Pasii. Directia Nationala Anticoruptie a ridicat toata documentatia pentru atribuirea lucrarilor de reabilitare a podului care face legatura intre municipiul Buzau si localitatea Vadu Pasii. In aceste conditii, lucrarile, care ar fi trebuit demarate, bat pasul pe loc.

Arestarea presedintelui Consiliului Judetean Buzau, Cristi Bigiu, in luna decembrie a anului trecut, pentru luare de mita, a blocat pe moment proiectul de reabilitare a podului de la Vadu Pasii. Documentatia privind atribuirea lucrarilor de reabilitare a podului care face legatura intre municipiul Buzau si localitatea Vadu Pasii a fost ridicata de procurorii DNA, in cadrul anchetei in care este vizat Cristi Bigiu. Podul de peste raul Buzau ar urma sa fie reabilitat cu bani de la Ministerul Dezvoltarii, investitia ridicandu-se la 26,76 milioane de lei. Lucrarea va fi executata de un concortiu format din mai multe firme printre care si Integral Buzau, societate de constructii care a ridicat si noua maternitate din municipiu. Reprezentantii Consiliului Judetean Buzau apreciaza ca lucrarile de reabilitare a podului ar putea incepe totusi in primavara.

Construit dupa un proiect al celebrului arhitect Anghel Saligny la sfarsitul secolului al XIX-lea, initial doar pentru traficul feroviar, podul de la Vadu Pasii a deservit circulatia rutiera din anul 1949 si pana in primavara anului 2005, atunci cand a fost inchis dupa ce o viitura puternica a afectat rezistenta podului. De atunci, pe podul de peste raul Buzau este permis doar traficul pietonal.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>