Menu

Social
SPECTACOL CARITABIL

“Cântec popular de dor”, este titlul unui spectacol caritabil de muzică populară care va fi organizat la Buzău pentru ajutorarea unui tânăr care suferă de o boală gravă. Concertul umanitar va avea loc, miercuri, 22 noiembrie, iar la el vor participa nume mari ale folclorului românesc: Maria Dragomiroiu, Maria Ghinea, trupa “Nemuritorii”, Mario Buzoianu, dar și alți artiști locali. Toţi cei care vor să îl ajute pe tânărul George Olteanu sunt invitaţi să participe la concert, intrarea realizându-se pe bază de donaţie.

George Olteanu este un tânăr născut în Buzău în urma cu 36 de ani și stabilit cu părinții în Brașov. Încã de la vârsta de 5 luni, în urma unor analize, el a primit un diagnostic nemilos: sindrom amiotrofic neurogen spinal degenerativ, o formã a distrofiei musculare. George nu mai poate merge de la vârsta de 11 ani, iar din 2004 suferă și de bronșită super supurativă. În ambii plămâni se acumulează aproape un litru de secreții, iar ca să nu moară asfixiat este supus unei terapii rudimentare, pe care i-o aplică mama sa. Zilnic, timp de cinci ore, tanarul este obligat să tușească încontinuu pentru a drena secrețiile din plămâni. Pentru a-si putea salva plamanii si pentru a se putea ridica din scaunul cu rotile, el are nevoie de un tratament costisitor ce poate fi achizitionat cu cel puţin 15.000 de euro. In acest demers el va fi ajutat de mai mulţi solişti de muzică populară care vor cânta, la Buzău, in cadrul unui concert organizat in acest scop. Evenimentul umanitar este programat, miercuri, 22 noiembrie, de la ora 18.00, în sala de spectacole a Consiliului Judeţean Buzău. Pe afiş concertului apar numeroşi solişti de muzică populară, printre care Maria Dragomiroiu, Nicolae Datcu, Maria Ghinea, Nicolae Oprişan, trupa “Nemuritorii”, Mario Buzoianu, precum și alți artiști locali.

Toţi cei care vor să îl ajute pe George Olteanu sunt invitaţi să participe la concert, intrarea realizandu-se pe bază de donaţie. Orice sumă, oricât de  mică, ar putea conta enorm pentru salvarea tânărului. Evenimentul caritabil este  organizat cu sprijinul Consiliului Județean Buzău și al Centrului Județean de Cultură.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>