Menu

Social
A PUS FOCUL INTENȚIONAT

Incendiul care a mistuit, la sfârșitul săptămânii trecute un apartament situat în Constanța a fost pus intenționat de un militar. Tânărul era considerat suspect încă din ziua exploziei, pentru că locuia în apartament, iar de atunci nu a mai fost văzut. Marina Militară a anunțat că maistrul de 22 de ani nu s-a mai prezentat la unitate. Acum, el este considerat dezertor și numai pentru asta, riscă până la cinci ani de închisoare.

Valvataia care a cuprins apartamentul a transformat locuinta intr-un rug de foc: imaginile cu limbile portocalii iesind prin toate ferestrele  de la ultimul etaj i-au inspaimantat pe locatarii care abia isi reveneau din socul exploziei initiale. Oamenii ingroziti s-au adunat pe strada , fugind dincolo de masinile de pompieri chemate in urgenta. Pompierii au ajuns in cateva clipe la etajul 4 si au intrat usor in casa. Din fericire, apartamentulnu era descuiat,  iar echipelor de interventie nu le-a fost greu sa intre cu furtunele cu apa. Locuinta ardea ca o tortza si a fost nevoie de sute de litri de apa pentru ca focul sa fie inabusit si apoi stins defiintiv. În casă nu se afla nimeni, însă în ușa de la intrare, pe dinafară, pompierii au găsit cheile de acces în locuință. În plus, probele luate de anchetatori au condus la ipoteza unui incendiu pus intenționat.

Există mai multe ipoteze de lucru: fie o butelie a fost lăsată deschisă în mod intenţionat, fie a fost provocat un scurt circuit. Apartamentul aparţine unui barbat care îl închiriase militarului de 22 de ani, pentru o perioada de un an. Toate probele culese de pompieri din interiorul apartamentului duc catre ipoteza ca focul a fost pus intentionat. Este o ipoteza tulburatoare – nimeni de pe scara nu crede; oamenii nu se-mpaca cu acest gand, pentru ca-l stiau pe baiatul de la etajul 4: era tanar, era la-nceputul carierei si n-avea niciun motiv sa incendieze casa si-apoi sa dezerteze din armata.

Suspectul se numeste Daniel Rohozeanu: are 22 de ani si e un proaspăt absolvent al Şcolii de Maiştri de Marina din Constanța. Acum, el este considerat dezertor şi numai pentru asta riscă până la cinci ani de închisoare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>