Menu

Social
COPIII VS INTERNET

vlcsnap-2015-01-29-14h54m39s41Internetul a devenit deja o parte din universul copiilor de astăzi. Pe lângă avantajele sale deloc neglijabile, Internetul reprezintă însă un pericol serios la adresa celor mici. În perioadele pubertăţii şi adolescenţei, cu toate că sunt mai maturi şi mai experimentaţi decât copiii, adolescenţii pot deveni la fel de uşor victimele aspectelor negative ale Internetului. Tocmai de aceea, polițiștii le dau sfaturi, atât lor cât și părinților.

Copiilor, dar și adolescenţilor aflaţi într-o perioadă dificilă şi confuză a vieţii lor, Internetul le poate face mai mult rău decât bine. La astfel de vârste, când discernământul este diminuat, iar experiența de viață este limitată, minorii pot cădea ușor în capcanele întinse de indivizi care caută pe rețelele de socializare victime. În afară de avantajele pe care le oferă Internetul celor mici, fiind o sursă inepuizabilă de informații, lumea virtuală aduce cu sine si o serie de pericole.

S-a constatat că, în general, băieţii şi fetele sunt atraşi în egală măsură de lumea virtuală a Internetului. În plus sunt pasionaţi de urmărirea paginilor personale de pe reţelele de socializare. Așa că și copiii de 11 sau 12 ani au conturi pe aceste rețele. Polițiștii fac periodic vizite în școlile și liceele din Prahova și încearcă să-i conștientizeze pe copii de pericolele la care se expun. Mai ales că există și cazuri concrete în care, în special adolescente au fost racolate de proxeneți de pe rețelele de socializare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>