Menu

Social
SOLUȚII PENTRU VIITOR

Avem vii și vin, dar n-avem forță de muncă. Oamenii cu experienţă nu prea mai sunt, tinerii pleacă din țară şi rămânem cu cei care nu mai vor să muncească. Sunt câteva dintre probleme cu care se confruntă și sectorul viticol din România în ultimii ani. Tocmai pentru a găsi soluții viabile la aceste probleme, dar și pentru a-i determina pe tineri să învețe o meserie în domeniul viticol, autoritățile buzoiene au organizat astăzi o întâlnire cu o delegație franceză, formată din specialiști în domeniu.

Desi avem locuri in Romania parca desprinse din povesti, cu domenii viticole care ar putea sa fie scena unor filme hollywoodiene si vinuri excelente, n-avem fortă de muncă. Criza de forţă de muncă este una dintre problemele cele mai grave cu care se confruntă în prezent si viticultorii din  județul Buzău. În localitatea Breaza există mari suprafete cultivate cu viţă-de-vie, dar nu exista meseriași. Autoritățile locale au dorit să înființeze clase în domeniul vini-viticol, insă fără niciun rezultat.

Găsirea unor soluții viabile în atragerea tinerilor pentru a învăța o meserie în domeniul viticol a fost si acopul unei intalniri organizate astazi la Buzau cu specialisti francezi in domeniu. La eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Buzău, primari din zone viticole, precum și delegați francezi.

 

 

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>