Menu

Social
I-A CUCERIT PE AMERICANI

vlcsnap-2015-01-29-15h42m58s102O eleva din Constanta va ajunge la Casa Alba. Asta dupa ce a uimit lumea cu un eseu despre eradicarea saraciei. Lucrarea sa a castigat locul 13 la un concurs international ce a avut ca tema ”Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetățenii lumii?”. Pe 15 aprilie tanara va participa la ceremonia de premiere de la Washington.

Asa isi incepe Elif Memet povestea succesului care a propulsat-o in fata lumii intregi. Elif este elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanta si s-a inscris la un concurs de eseuri organizat de Gulen Institute Youth Platform, din Huston, SUA. S-a „batut” cu mai bine de 1000 de elevi din 65 de țări si s-a clasat pe locul intai in Europa, si pe locul 13 in LUME. Juriul care i-a analizat eseul a ramas impreisonat de modul de abordare al cercetarii sale stiintifice.

Lucrarea cu care Elif Memet a rupt gura lumii a răspuns la întrebarea – ”Cum se poate eradica sărăcia globală de către cetățenii planetei ?”, iar soluția dezbătută în ansamblu de Elif propune microfinanțări în agricultură. Americanii au fost impresionati de cercetarea facuta de eleva din Constanta si au invitat-o la Ceremonia de Premiere de la Washington, pe 15 aprilie, unde Elif își va prezenta eseul. Colegii si profesorii sunt mandri de copilul care a dus numele liceului lor pe buzele tuturor.In viitor Elif Memet se vede peste Ocean, intr-o universitate americana. Isi doreste Oxford sau Harvard si o specializare in biotehnologie. Viseaza sa-si faca propria companie cu care sa studieze tehnologii legate de mediul inconjurator si spera ca intr-o buna zi sa le poata aplica si in Romania. Acum Elif Memet isi pregateste bagajele pentru Statele Unite. Va călători acolo pe banii gazdelor, însoțită fiind de sora ei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>