Menu

Social
DESCHISA IN VARA

vlcsnap-2015-01-29-18h43m59s170Cea mai moderna maternitate din Romania s-ar putea deschide in vara acestui an. Este vorba despre noua maternitate din Buzau care desi a fost finalizata in urma cu aproape trei ani, nu a fost utilata din lipsa de fonduri. Cum banii necesari s-au gasit abia in toamna anului trecut, prin contractarea unui credit, aparatura medicala urmeaza a fi achizitionata in perioada urmatoare.

Inaugurata in urma cu aproape trei ani, noua Maternitate din Buzau este inca nefunctionala. Situatia s-ar putea insa schimba in curand. Cel putin asta spun reprezentantii Consiliul Judetean Buzau care fac demersuri ca in vara unitatea sa devina functionala. Chiar daca Maternitatea a fost inaugurata la 1 iunie 2012, lucrarile au fost finalizate abia in 2014. Anul acesta, autoritatile buzoiene vor sa doteze unitatea cu aparatura medicala. In 2012, toata aparatura medicala nu era cumparata, ci inchiriata, in scop electoral, pentru suma de 50.000 euro lunar.

In toamna anului trecut, Consiliul Județean Buzău a semnat un contract pentru obținerea unui credit în valoare de 45 de milioane de lei. Cu banii imprumutati, autoritatile vor derula licitatii pentru achizitionarea de aparatura medicala pentru noua Maternitate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>