Menu

Social
CETĂȚEAN DE ONOARE

Prima femeie prefect din istoria Moldovei a primit astăzi, titlul de cetăţean de onoare al judeţului Buzău. Este vorba de Ana Bejan, o personalitate marcantă a raionului Soroca, care militează de peste 20 de ani pentru unirea Moldovei cu România. Dinstincția a fost acordată astăzi de Consiliul Judeţean Buzău, în cadrul unei ceremonii emoționante.

Consiliul Județean Buzău acordat astăzi titlului de Cetățean de Onoare, profesoarei Ana Bejan, fost prefect al raionului Soroca din Republica Molvova. Distinctia a fost oferita la propunerea președintelui Consiliului Județean Buzău, in semn de recunostinta pentru  contribuția esențială a profesoarei Ana Bejan la dezvoltarea colaborării între județul Buzău și raionul Soroca. Ana Bejan este prima femeie prefect din istoria Moldovei si militeaza de peste 20 de ani pentru unirea Moldovei cu Romania. În varstă de aproape 70 de ani, acesta a pus bazele Liceului “Constantin Stere” din oraşul Soroca, instituţie care a devenit una dintre cele mai importante unitati de invatamant în Republica Moldova.

Cu peste 37 de mii locuitori, capitala raionului Soroca este orasul Soroca, al 8-lea ca mărime din Moldova. Orașul este   situat pe malul drept al râului Nistru, la 160 km. de capitala Moldovei – Chișinău, în partea de nord-est a Republicii Moldova. In orasul Soroca funcționează un muzeu de istorie și etnografie care include și Cetatea Sorocii, ridicată în piatră de Ștefan cel Mare în 1489 și renovată în forma actuală de Petru Rareș.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>