Menu

Social
PROTEJATE DE FRIG

Fie că stau în casă, fie că stau în curte, animalele de companie trebuie protejate de ger. Hăinuțele sunt un accesoriu care nu ar trebui să lipsească în sezonul rece, iar pentru a le feri de răceli, medicii veterinari spun că trebuie să le dăm animăluțelor vitamine pe toată perioada iernii.

Frigul din aceasta perioada provoaca neplaceri animalelor de companie, mai ales celor care ies din casa. Si asta pentru ca diferenta de temperatura din interior fata de cea de afara este destul de mare. Din acest motiv, prietenul necuvantator trebuie imbracat bine inainte de a fi scos la plimbare pentru a evita riscul imbolnavirii. Hainutele sunt variate, iar botoseii sunt accesoriu absolut necesar, fara de care labutele cainilor pot degera. Si caini care sunt tinuti in curte trebuie protejati de ger, mai ales in timpul noptii. Temperaturile scazute afecteaza mai intens puii si animalele batrane, motiv pentru care acestia au nevoie de mai multa caldura.

Medicii veterinari spun ca pentru a feri animalutele de afectiunile respiratorii, specifice sezonului rece, stapanii ar trebui sa le suplimenteze hrana cu vitamine in toata perioada iernii. Este bine de stiut faptul ca rasele cu par lung sunt adaptate temperaturilor scazute fata de cele cu par scurt. Pisicile si cainii de statura mica, care stau cu aproape tot corpul in zapada, vor simti insa frigul mult mai repede si mai acut decat alte animale.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>