Menu

Social
IMPRESIONAȚI DE PARADĂ

Mii de persoane au participat la festivitățile organizate la Buzău cu ocazia Zilei Naționale a României. Chiar dacă parada militară n-a mai avut grandoarea din ultimii ani, participanții s-au arătat încântați să-i vadă echipați de luptă pe militari, jandarmi, pompieri și polițiști. Militarii i-au impresionat pe buzoieni și printr-un exercițiu de îndemânare a armei.

Bulevardul Nicolae Bălcescu din municipiul Buzau a fost luat cu asalt, inca de la primele ore ale diminetii, de catre mii de persoane, de toate vârtele. Evenimentul a debutat cu o slujba religioasa in cinstea eroilor căzuți la datorie și a continuat cu depunerea de coroane și jerbe de flori. Ceremonialul a continuat cu discursurile autoritatilor locale, printe invitați aflându-se și ministrul culturii, Lucian Romașcanu.

Garda Batalionului de Geniu a oferit privitorilor un spectaculos exercitiu de indemanare cu arma. În acest an, parada militara n-a mai avut grandoarea din ultimii ani, din cauză că a lipsit tehnica de luptă. Aproximativ 600 de militari, gata echipați pentru luptă, au mărșăluit prin fața buzoienilor prezenți la eveniment.

Anul viitor, cu ocazia Sărbătoririi Centenarului Marii Unirii, festivitățile vor avea o amploare mult mai mare decât cele de astăzi, la manifestari urmând să fie angrenată tehnică de luptă terestră si aeriană.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>