Menu

Social
COADĂ LA FASOLE

O farfurie de fasole cu șuncă și un pahar de vin fiert au fost o ispită prea mare chiar și în post. Au demonstrat-o astăzi mii buzoieni care au poftit la „pomana” oferită de autorități, de Ziua Națională. Chiar dacă oamenii nu s-au mai călcat în picioare, ca în alţi ani, toate cele peste 3.000 de porții cu fasole cu șunca s-au epuizat rapid. După ospăț, oamenii au asistat la un spectacol folcloric organizat de Centrul de cultură și artă Buzău.

Masa si dansul oferite de autoritati buzoienilor de 1 Decembrie au avut loc in Parcul Crang. Spre deosebire de alţi ani, oamenii nu s-au mai inghesuit in fața farfuriilor cu mancare. Si jandarmii au avut grija ca buzoienii sa nu se mai calce în picioare pentru o porție de fasole. Toate persoanele prezente la spectacolul de 1 decembrie au fost asteptate de organizatori cu fasole, dar si cu un pahar de vin fiert. Pentru a potoli pofta de mâncare a oamenilor, bucataresele au mânuit polonicele si caserolele la foc automat.

Mesenii, de toate vârstele și din toate categoriile sociale, au apreciat atat fasolea, plăcinta cu branza cat si vinul fiert servite de Ziua Națională. Ospatul buzoienilor a fost acompaniat de cunoscuti solisti de muzica populara din judet. Unii dintre buzoieni s-au simțit atât de bine încât au încins o horă chiar în fața scenei. Nota de plată a autorităţilor buzoiene pentru ospăţul de astăzi este destul de consistentă. Consiliul Județean Buzau a plătit 14 lei pentru fiecare porție de fasole cu şuncă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>