Menu

Social
ȘI PENSII, ȘI VENITURI

Pensionarii pe caz de boală dar și cei pensionați anticipat pot lucra în continuare, dar nu cu salariu. Potrivit unei legi adoptate luna trecută, respectivii pensionari vor putea realiza venituri suplimentare din mici afaceri, fără a fi plafonate, așa cum se întâmpla anterior. În trecut, mai multe persoane s-au trezit cu popriri pe pensii, după ce au fost descoperiți că au încasat venituri din diverse activităti comerciale, peste limita financiară impusă de vechea legislație.

Un nou act normativ, care modifică legea pensiilor, prevede o schimbare importantă pentru cei care nu aveau până acum dreptul să cumuleze și pensia de invaliditate, și cea anticipată sau cea anticipată parțial cu alte venituri. Astfel, mai multe categorii de pensionari nu mai au plafon de cumulare a veniturilor provenite din activităţi independente. Anterior modificării actului normativ, mai multe persoane s-au trezit cu popriri pe pensii, după ce au fost descoperiţi că au încasat venituri din diverse activităţi comerciale, peste limita financiară impusă de vechea legislaţie.

Până acum, pensionarilor cu gradul I și II de invaliditate dar și persoanelor pensionate anticipat și anticipat parțial le era interzis prin lege să cumuleze pensia cu salariul.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>