Menu

Social
TEATRU ȘI CADOURI

Moș Nicolae a avut un ajutor de nădejde la Buzău. Președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu a oferit astăzi daruri copiilor de la școlile și grădinițele din județ. Moș Nicolae, așa cum este el cunoscut în popor, este ocrotitorul copiilor, mai ales al celor nevoiași, dar și al marinarilor, brutarilor, al fetelor necăsătorite și al celor nedreptățiți.

In calitate de trimis al Mosului, presedintele Consiliului Judetean Buzau, Petre Emanoil Neagu a tinut sa-i faca fericiti pe copii. Mai intai i-a invitat la teatru. Ajutorul lui Mos Nicolae le-a oferit si daruri copiilor cuminti. Copiii au fost foarte incantati de pachetele primite de la  Mos Nicolae. Toti au auzit de bunatatea batranului care lasa cadouri in ghetute si nu se arata niciodata. Iar recompensa a fost pe masura asteptarilor.

În tradiția populară, se spune că ziua de Sfântul Nicolae marchează începutul iernii. În data de 6 decembrie, moșul își scutură barba lui gri și începe prima ninsoare. Dacă nu ninge, este un semn că Moșul a întinerit și că va urma o iarnă blândă.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>