Menu

Social
MODERAȚIE DE SĂRBĂTORI

Mâncați cu moderație și nu faceți excese de Crăciun! Este sfatul dat de medici, care avertizează că mâncărurile gustoase de pe masa de sărbători cad greu la stomac și pot provoca indigestii grave. Persoanele care vin din străinătate pentru a petrece sărbătorile acasă, dar și pacienții cronici trebuie să fie cei mai atenți la cantitatea de mâncare consumată de Crăciun, în special la carnea de porc.

Carnatii, fripturile si sarmalele din carne de porc sunt pe cat de gustoase pe atat de periculoase, cand vine vorba despre sanatatea noastra. Consumate in exces si udate cu tarie, bucatele traditionale ne pot crea probleme de sanatate, chiar de sarbatori. Situatia este si mai grava pentru anumite categorii de persoane care ar trebui sa consume cu moderatie preparatele din carne de porc. Si pacientii cronici ar trebui sa aiba grija la ce mancaruri traditionale consuma de sarbatori, pentru ca acestea sunt deosebit de gustoase, dar si bogate in grasimi.

In ciuda sfaturilor date de medici, an de an, in perioada sarbatorilor, camerele de garda ale spitalelor au fost luate cu asalt de pacienti cu diverse afectiuni digestive.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>