Menu

Cultural
PREGĂTIRI PENTRU CENTENAR

Buzoienii s-au arătat dezamăgiți de parada militară de anul acesta, de Ziua Națională a României, pentru că a lipsit tehnica militară. Anul viitor, însă, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire, festivitățile de Ziua Națională vor avea cu totul o altă amploare. Chiar și Ministrul Culturii a asigurat că vor fi alocate fonduri guvernamentale pentru festivitățile care vor avea loc la Buzău cu ocazia „Centenarului”.

Tehnica militară a lipsit cu desavarsire de la parada de 1 Decembrie, de la Buzău, motiv de dezamăgire pentru mulți dintre oamenii prezenți la festivități. Conducerea Diviziei 2 Infanterie „Getica” asigură însă că anul viitor, parada de 1 decembrie va fi una speciala, din care nu vor lipsi cele mai noi transportoare blindate, tancuri și aeronave.

In același context, Ministrul Culturii, Lucian Romașcanu, a asigurat că vor fi alocate fonduri guvermanetale pentru festivitățile care vor avea loc la Buzău, pe tot parcursul anului 2017, cu ocazia „Centenarului”. La 1 Decembrie, am intrat oficial în anul Centenarului Marii Uniri. În toată țara, vor avea loc manifestări și vor fi ridicate monumente pentru a marca așa cum se cuvine împlinirea a 100 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu România.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>