Menu

Social
POPASURI REGALE ÎN PORT

Nu lipsea la nici una dintre manifestările ocazionate de ziua marinei române și ori de câte ori avea ocazia, venea în vacanțe la malul mării. Regele Mihai, căci despre el este vorba, poposea de fiecare dată la Cuibul Reginei, acolo unde îi plăcea pescuiască . Pavilionul Regal din incinta Portului Constanţa, cunoscut sub denumirea de „Cuibul Reginei” este locul în care s-au derulat evenimente remarcabile pentru trecutul portului, al oraşului, dar şi al ţării. Încă din 1878, anul în care Dobrogea este alipită României, Regele Carol I a remarcat poziţia favorabilă a Constanţei şi a intuit potenţialul unui port modern amenajat.

In fiecare an familia regala venea sa isi petreaca vacantele la mare. Nici Mihai I nu a facut exceptie. Ultima oara Regele Mihai  a vizitat „cuibul reginei” in 1998,  atunci cand el a fost reconditiont si renovat. A fost surprins sa vada ca din ceea ce era odata a mai ramas prea putin.

Regele Mihai I al Romaniei va fi inmormantat pe 16 decembrie la Curtea de  Arges.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>