Menu

Administrativ
BANI PENTRU MĂNĂSTIRE

S-au alocat bani pentru salvarea Mănăstirii Răteşti. La ultima şedinţă din 2017, Consiliul Judeţean Buzău a acordat 100 de mii de lei din bugetul propriu, pentru reabilitarea lăcașului de cult grav afectat de alunecările de teren.

Până în urmă cu câțiva ani, Mănăstirea Răteşti era vizitată, în perioada sărbătorilor de iarnă, de catre sute de pelerini veniţi de pretutindeni. După alunecările de teren care l-au distrus parţial, lăcaşul monahal este pustiu si plin de fisuri. Pentru reabilitarea manastirii, a fost initiat un proiect european dar care nu a mai putut fi realizat din cauza acestor alunecări de teren. In schimb, Arhiepiscopia Buzăului și a Vrancei accesează fonduri prin Compania de Investiții pentru refacerea lăcașului de cult. Pentru ca lucrarile sa nu fie  din nou blocate,  Consiliului Județean Buzău a acordat de urgenta un sprijin financiar de 100 de mii de lei, bani din bugetul propriu.

In 2014, Mănăstirea Răteşti din judeţul Buzău a fost închisă, după ce stăreţia, mai multe chilii şi biserica s-au surpat din cauza alunecărilor de teren provocate de ploile abundente din acea perioadă, călugăriţele fiind mutate într-un centru social care aparţine Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>