Menu

Social
ECHIPAMENTE ULTRAPERFORMANTE PENTRU 2018

2017 a fost un an greu pentru pompierii constănțeni, marcat de multe accidente, intervenții la incendii, căutări ale unor dispăruți în Dunăre dar și situații de înec în mare, în sezonul estival. Există însă și un motiv de satisfacție: au primit mașini noi, ambarcatiuni și costume ultraperformante de intervenție, astfel încât munca le fie mai ușoară în 2018.

Cea mai noua achizitie a pompierilor constanteni este o salupa de mare viteza capabila sa navigheze pe ape curgatoare si pe Marea Neagra, dotata cu aparate de analiza si control al substantelor chimice, biologice sau nucleare periculoase. Aceasta acţionează în cazul unei urgenţe pe mare sau Dunăre impreuna cu o unitate de sprijin pe uscat. Ambarcațiunea poate interveni pana la 9 km în largul marii și va fi folosită atât pe mare cât și pe Dunăre. Totodată, pompierii constănțeni vor putea ține tot timpul legătura cu colegii datorită noilor echipamente ultraperformante de respirat pentru medii izolate cu comunicație.

De asemenea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, beneficiază și de o autospecială de lucru și salvare la înălțime ce atinge aproximativ 47 de metri,  dar și o autospecială pentru tratamente hiperbarice și oxigenoterapie, ce a costat 1,2 milioane euro. Din noile dotari mai fac parte și două motociclete SMURD pentru intervenţii mai rapide în situaţii de urgenţă,  dar și un modul pentru instruirea paramedicilor în acordarea primului ajutor in cazul nasterilor de urgenta.  Echipajele de prim ajutor ale ISU Dobrogea vor putea practica pe un manechin,  tehnicile necesare în cazurile când preiau gravide care nasc pe drum. Întreaga valoare a echipamentelor are o valoare de peste 18 milioane de lei.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>