Menu

Social
FONDURI REDUSE LA PRIMA CASĂ

Veşti rele pentru cine vrea să cumpere locuinţă anul acesta cu ajutorul programului guvernamental Prima Casă! Bugetul alocat pentru garantarea împrumuturilor este mai mic cu aproximativ 25%, în comparație cu 2017, când programul a beneficiat de 2,67 miliarde de lei. În aceste condiții, cei care vor să-și cumpere o locuință prin Prima Casă trebuie să aibă dosarele bine pregătite, pentru a fi siguri că băncile le analizează în timp util, înainte să se termine fondurile.

Guvernul a alocat pentru programul „Prima Casă” 2 miliarde de lei pentru 2018, un buget mai mic cu aproximativ 25% în comparație cu anul anterior, când programul a beneficiat de 2,67 miliarde de lei. Scăderea fondurilor de la programul Prima Casă ii îngrijorează mai ales pe tineri, in conditiile in care aproape două treimi dintre locuinţele noi cumpărate in 2017 au fost finanţate printr-un asemenea împrumut. Mai mult, specialistii considera că suma alocată anul acesta nu va fi suficienta pentru toţi cei care vor să cumpere o casă prin credit garantat de stat. Fondurile asigură doar 20 de mii de locuinţe, cu cinci mii mai puţine decât anul trecut, iar cei care vor sa beneficieze de ele sunt indemnati sa inceapa inca din acest moment demersurile pentru obținerea finanțării respective, pentru depunerea dosarului.

Programul guvernamental Prima Casă a început acum opt ani pentru a revigora piaţa imobiliară devastată de recesiunea economică. De atunci, aproape 230.000 de oameni au devenit proprietari cu ajutorul unui asemenea credit.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>