Menu

Social
TREI PENTRU CRUCE

Și la Brăila, mii de oameni au participat sâmbătă la slujba de sfințire a apei, cu ocazia sărbătorii de Bobotează. Ca în fiecare an, slujba de sfințire a apei cele mari a avut loc pe Faleza Dunării și a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Arhiepiscopul Dunării de Jos, IPS Casian Crăciun. 

Dupa slujba, a avut loc traditionala aruncare a crucii in Dunare. In acest an, doar trei braileni au decis sa infrunte apele fluviului pentru a recupera crucea. Castigator a iesit un tanar de 28 de ani, Daniel Nichitelea, care a recuperat crucea si in 2012. Atat castigatorul cat si ceilalti participanti au primit din partea primariei si a Arhiepiscopiei premii in bunuri si bani.

Botezul Domnului, sau Boboteaza, din 6 ianuarie, alături de ziua Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuită în  7 ianuarie, marchează sfârşitul sărbătorilor de iarnă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>