Menu

Social
AJUTOARE RECALCULATE

Primiți ajutor pentru încălzirea locuinței, iar din această luna aveți salarii mai mari? Atunci trebuie să anunțați creșterea de venituri, pentru recalcularea ajutorului încasat de la stat. Odată cu modificarea salariilor, se vor înregistra situații în care unii beneficiari ar putea primi ajutoare mai mici sau ar putea rămâne fără ele dacă nu se încadrează în plafonul stabilit de lege.

Incepand cu prima zi a anului 2018, salariul minim brut pe economie a ajuns de la 1,450 de lei la 1.900 de lei. Cresterea salariului minim nu antreneaza insa neaparat si o crestere similara a salariului net, pentru ca tot din aceasta luna contribuțiile la pensii și la sănătate trec în totalitate în sarcina salariaților. In aceste conditii, majorarea resimtita de angajati va fi de aproximativ 100 de lei. Beneficiarii de ajutoare pentru incalzirea locuintei ale caror salarii au crescut trebuie sa treaca pe la sediul Serviciilor de Asistenta Sociala pentru a-si declara noile venituri.

Odata cu modificarea veniturilor, se vor inregistra situatii in care unii beneficiari ar putea primi ajutoare mai mici sau ar putea ramane fara ele, daca nu se incadreaza in plafonul stabilit de lege. Aceste schimbari se vor produce insa in luna martie, ultima in care beneficiarii mai primesc sprijinul financiar de la stat. La Rm. Sarat, cele mai multe dosare pentru ajutoarele de incalzire au fost depuse pentru incalzirea locuintelor cu gaze naturale si cu lemne, doar cateva fiind pentru incalzirea cu energie electrica sau in sistem centralizat.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>