Menu

Social
BUCATE GRELE

Mâncărurile gustoase de pe masa de sărbători au căzut greu la stomac și au provocat afecțiuni digestive multor români! Numai la Spitalul Municipal Rm. Sărat, în luna decembrie, au ajuns zeci de persoane cu enterocolite, pancreatite și colici biliare. Persoanele care au venit din străinătate pentru a petrece sărbătorile acasă, dar și pacienții cronici, au avut cel mai mult de suferit, după ce au făcut exces de bucate tradiționale.

Zeci de pacienti cu afectiuni digestive au ajuns la Spitalul Municipal din Rm. Sarat chiar in minivacanta de 1 decembrie. Au urmat apoi Craciunul si Revelionul, iar carnatii, fripturile si sarmalele din carne de porc au fost pe placul multora. Cei care nu au consumat bucatele gustoase  cu masura, au ajuns la spital, cu enterocolite sau colici biliare. In unitatea medicala din Rm. Sarat au fost internati si pacienti cu pancreatite acute, provocate de consumul de alcool.

Persoanele care au venit din strainatate pentru a petrece sarbatorile acasa, dar si pacientii cronici, au avut cel mai mult de suferit, dupa ce au facut exces de bucate traditionale. La Rm. Sarat, cele mai multe solicitari, in perioada sarbatorilor de iarna, au fost la camera de garda medicina interna.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>