Menu

Social
REGULAMENT SCHIMBAT

Deși sunt în vacanță, pe elevi îi așteaptă schimbări majore odată cu întoarcerea la școală, pe 15 ianuarie. Elevii trebuie să predea telefoanele mobile la intrarea în clase, le este interzis să mai facă de serviciu pe şcoală şi vor primi nota unu pe loc dacă vor fi prinşi în timp ce copiază la teste. Sunt doar câteva dintre schimbările pe care ministrul Educaţiei, Liviu Pop, le impune odată cu modificarea regulamentului şcolar.

Elevii nu vor mai avea voie să aibă asupra lor telefoanele mobile în timpul orelor. Ei trebuie să le predea profesorilor care ar urma să le pună, așa cum se întâmplă în timpul examenelor naționale, într-un loc special amenajat în clasă. Unii dintre tinerii constănțeni nu văd cu ochi buni această măsură, si susțin că au tot dreptul să folosească telefoanele în pauze, de exemplu. In ultimii ani tot mai multi profesori au fost filmati in timp ce injura, insulta sau lovesc elevii in timpul orelor. In baza probelor administrate conducatorii unitatilor scolare au luat masuri. Insa cu ce sa mai filmeze pustiul de la clasa daca nu va mai avea smartphone-ul la purtator?

 Profesorii nu sunt vizati de aceasta schimbare de regulament, fapt care ii supara pe tineri. Liviu Pop primeste insa si o bila alba pentru mutarea probelor orale ale Bacalaureatului in luna februarie. Astfel, in vara, elevii ar urma sa se concentreze exclusiv pe examenele scrise. Uniformele nu devin obligatorii, spune Liviu Pop, așa cum se temeau elevii. Insa ideea manualului unic se vede de la Constanta ca o idee totalitarista a Ministrului Educatiei.

 Alexandru Manda, liderul elevilor constanteni spune ca Liviu Pop trebuie sa puna regulamanetul in dezbatere publica, insa acesta nu raspunde nici la telefon. În noul regulament și părinții trebuie să fie mai atenți. Aceștia pot fi amendați cu sume între 100 și 1000 de lei sau cu muncă în folosul comunității dacă nu asigură școlarizarea elevului în perioada învățământului obligatoriu. De asemenea, părinții sunt obligați să ia legătura o dată pe lună cu profesorii pentru a afla de evoluția copilului. Vizitele făcute cadrelor didactice vor fi trecute într-un caiet cu nume, dată și semnătură.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>