Menu

Social
MĂSURĂ CONTROVERSATĂ

Autoritățile locale din Buzău le-au pus gând rău locatarilor de la bloc care depozitează murăturile și vechiturile pe casa scării! Una dintre prevederile regulamentului de conviețuire socială, adoptat acum două luni de Consiliul Local Buzău, îi sancționează dur pe cei care își țin dulapurile pe holul comun al blocurilor. Aceasta este o practică obișnuită de mulți ani mai ales în blocurile cu locuințe mici.

Astfel de dulapuri din lemn sau tablă găsim cu zecile în blocurile din Buzău. Unele ocupă mai mult de jumătate din lățimea coridoarelor și, în cazul unor intervenții, ar bloca accesul pompierilor sau al paramedicilor. Acesta a fost și argumentul autorităților buzoiene când au decis sancționarea acestor practici. Poliția Locală a început deja să bată pe la uși. Regulamentul de convieţuire socială, intrat în vigoare anul trecut în luna noiembrie, consideră ca fiind contravenție amplasarea de mobilier sau alte obiecte pe holul comun al blocului. Restricția îi afectează mai ales pe proprietarii de garsoniere și camere din fostele cămine de nefamiliști.

Peste 50 de buzoieni au fost vizitaţi, zilele trecute, de poliţiştii locali, deocamdată doar pentru a fi somați să elibereze holurile blocurilor. De pe data de 21 ianuarie, însă, agenții de poliție locală îi vor amenda pe locatarii care nu se conformează. Încălcarea obligaţiilor prevăzute în regulamentul de convieţuire socială se sancţionează contravenţional cu amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 lei.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>