Menu

Justiție
REȚINUT DE D.N.A.

Președintele Consiliului Județean Neamţ, Ionel Arsene, a fost  reţinut astăzi pentru 24 de ore de către DNA pentru trafic de influenţă. Acesta este cercetat de procurorii anticorupție pentru o mită de 100 000 euro.

Ionel Arsene este acuzat că în 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, a primit de la o persoană, suma de 100.000 euro „pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”. Banii remişi de martor într-un restaurant situat pe raza municipiului Bucureşti urmau să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Lui Ionel Arsene i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, iar vineri va fi prezentat Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>