Menu

Social
MAȘINI BLOCATE ÎN NĂMEȚI

Zeci de mașini au rămas blocate în nămeți, ieri noapte, în județul Tulcea, iar misiunea de salvare s-a desfășurat în condiții extreme. A fost nevoie de intervenția a zeci de jandarmi și pompieri pentru scoaterea mașinilor din zăpadă. Utilajele de deszăpezire au făcut cu greu fața vântului care bătea cu putere şi aducea zăpada la loc pe carosabil.

Peste 90 de autovehicule şi circa 150 de oameni au ajuns, în noaptea de joi spre vineri, în siguranţă la Tulcea, după ce unele dintre ele au rămas blocate circa 12 ore în zăpadă şi viscol. Pentru deblocarea segmentului din drumul naţional Tulcea-Bucureşti, autorităţile au intervenit cu opt mijloace de deszăpezire şi cu angajaţi ai ISU Delta şi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, şoseaua devenind din nou practicabilă jurul orei 22,00.

În zona Cataloi-Tulcea, trenul care efectua cursa Tulcea-Constanţa şi în care se aflau 50 de călători a rămas blocat, din cauza viscolului, astfel că o altă locomotivă a fost adusă pentru a remorca vagoanele. Potrivit Poliţiei Române, în judeţul Tulcea, traficul rutier este restricţionat pentru autoturismele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe toată reţeaua de drumuri naţionale şi judeţene, iar zeci de localităţi din judeţ nu sunt alimentate cu energie electrica. Din cauza vremii extreme, o gravida a fost salvata cu elicopterul.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>