Menu

Social
ÎN SIGURANȚĂ

Sănătatea cetățenilor din Rm. Sărat este în siguranță, după ce pe parcursul lui 2017, gradul de poluare din anumite zone a fost unul extrem de ridicat. O spun autoritățile locale care pe parcursul anului trecut au trebuit să facă față unor situații neprevăzute. În luna iulie, la rafinăria Venus Oilreg s-a produs cel mai mare dezastru ecologic din județul Buzău. Sute de tone de reziduri petrolieri și solvenți s-au scurs din rezervoarele fisurate, iar întreaga zonă a trebuit să fie decontaminată. Tot în 2017, depozitul de deşeuri periculoase al S.C. Fermit S.A a fost închis în proporție de 75 la sută.

In luna iulie 2017 la fosta rafinarie Venus Oilreg din Rm. Sarat s-a produs un adevarat dezastru ecologic. O suprafaţă de peste 2.500 de metri patrati de teren a fost inundata cu aproximativ 90 de tone de reziduri petroliere si aproximativ 100 de tone de solventi, scurse din 30 de rezervoare fisurate. Gradul de poluare a fost masiv, dar autoritatile locale si judetene au intervenit cu promptitudine, pentru decontaminarea zonei, astfel incat sanatatea cetatenilor sa nu fie pusa in pericol.

Tot in 2017 la Rm. Sarat a inceput procedura de inchidere a depozitului societatii Fermit S.A, unul dintre cele trei depozite de deseuri neconforme, din judetul Buzau, care prezinta un risc serios pentru sanatatea oamenilor si pentru mediu. Lucrarile de inchidere au fost ample, sustinute atat de Primarie, cat si de reprezentantii societatii. Pana astazi lucrarile au fost in mare parte realizate, sanatatea oamenilor fiind pusa in siguranta.

La Rm. Sarat se afla doua dintre cele 68 de depozite neconforme de pe teritoriul României pentru care Comisia Europeană a declanșat procedura de infringement împotriva țării noastre.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>