Menu

Social
REGULĂ NOUĂ

Proprietarii clădirilor și spațiilor în care se desfășoară activitati de comerț, cultură și turism, care nu au autorizație de securitate de incendiu, au obligația de a afișa, în termen de 30 de zile, panouri prin care să informeze cetățenii despre lipsa unui astfel de document. Nemarcarea corespunzătoare a acestor tipuri de obiective atrage după sine sancționarea cu amendă de până la 5.000 lei.

2018 vine cu reguli noi pentru proprietarii de magazine, baruri, săli de spectacole sau hoteluri. Administratorii care n-au obţinut încă autorizaţia ISU de securitate la incendiu trebuie să afişeze la intrare un mesaj de avertizare pentru clienţi. Avertizările trebuie scrise cu litere de tipar, cu dimensiuni de minimum 2,5 centimetri, de culoare roșie, pe fundal alb, având conținutul: „Acest spațiu funcționează fără autorizația de securitate la incendiu”. 30 de zile este termenul maxim până când trebuie afișate avertizările. În caz contrar, cei vizați de noile obligații legale riscă amenzi usturătoare!

 La nivel naţional, în jur de 3.700 de localuri funcţionează fără autorizaţia ISU. Asta înseamnă zeci de mii de români care sunt în pericol de moarte, în caz de incendiu.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>