Menu

Social
CIROZA, O BOALĂ CARE NU IARTĂ

Stilul de viaţă este esenţial pentru sănătatea organismului. Mâncarea nesănătoasă, lipsa de mişcare, fumatul ori alcoolul  pot face ravagii la nivelul ficatului. La Buzău, numarul persoanelor diagnosticate cu ciroză hepatică a crescut alarmant în ultima perioadă. Grav este că mulți bolnavi ajung la specialist la limita dintre viață și moarte.  

Ciroza hepatică poate avea la bază o mulţime de cauze. Există şi persoane care suferă de ciroză hepatică fără a se cunoaşte cu exactitate din ce motiv, dar, de cele mai multe ori, aceasta are la bază consumul excesiv de băuturi alcoolice, pentru o perioadă lungă de timp. Alte complicaţii au la bază  infectarea cu virusurile hepatitice B sau C.

Medicii specialiști spun ca mulți dintre pacienții cu ciroză nu respecta indicațiile prescrise și ajung la spital poate prea târziu. Din cauza complicațiilor unei afecțiuni hepatice, cum ar fi ciroza hepatică, toxinele din sânge nu mai sunt eliminate de ficat si ajung la creier, provocând leziuni grave. Ciroza hepatica este una dintre cele mai grave boli ale ficatului, iar de multe ori ea este depistată când nu se mai poate face nimic.

Dintre simptomele care avertizează asupra unei probleme la nivelul ficatului fac parte: lipsa apetitului, greața, somnolența sau oboseala nejustificată, durere surda in partea dreapta, superioară a abdomenului, chiar sub cutia toracica și, mai rar, vărsături.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>