Menu

Social
DEFICIT DIN CAUZA PENSIONĂRILOR

Tot mai mulți infractori, puțini polițiști. Așa poate fi descrisă situația Inspectoratul de Poliție Buzău care se confruntă cu o acută lipsă de personal. Principala cauză a pierderilor de angajați din cadrul Poliției buzoiene este valul masiv de pensionări din ultimul an, în contextul modificării legislației în ceea ce privește pensiile speciale. Chiar dacă în 2017 s-au făcut și angajări din sursă externă, noii polițiști au nevoie de luni bune de pregătire pentru a putea  face față cerințelor muncii de om al legii!

Au părăsit sistemul pentru o pensie care le asigură un trai fara griji, însă au lăsat in urma un gol uriaș, aproape imposibil de acoperit. Este vorba despre cei peste 70 de polițisti buzoieni care au ales calea pensionării în 2017. Așa se face că, în prezent, aproape 20 la sută din numărul de posturi rămâne neacoperit. Balanţa este greu de echilibrat, dat fiind că au plecat ofițeri și subofițeri cu peste 20 de ani de experienţă. Sefii Politiei buzoiene încearcă, totusi, să acopere deficitul de personal prin angajări din sursă externă.

Ca soluție de moment, lipsa de polițiști este compensată prin mutări temporare de personal, de la o structură la alta, pentru ca activitatea anumitor comportimente să nu aibă de suferit. Deficit de personal există și la Jandarmeria și ISU Buzău, însă nu la cote alarmante. Cele două structuri ale MAI funcţionează, în prezent, cu un nivel de încadrare de personal de aproximativ 90 la sută.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>