Menu

Social
DRAPELUL ROMÂNIEI PE VF. OMU

Drapelul României arborat pe Vârful Omu din munții Bucegi. Zece jandarmi montani au plecat, în această dimineață, într-o ascensiune pe Vârful Omu, care s-a încheiat cu arborarea steagului țării noastre, cu ocazia Centenarului Marii Uniri. Proiectul acestora este mult mai amplu, fiecare vârf mai înalt de 2.500 de metri, din Carpaţi, urmând să aibă un drapel.

Cei zece jandarmi montani din Sinaia, Hunedoara şi Braşov participă la proiectul ,,O echipă. Un steag. Un ideal” şi au format echipa naţională montană care a pornit, azi- dimineata, în escaladarea vârfurilor montane din ţară, unde va fi arborat drapelul României. Prima acţiune a fost  escaladarea Vârfului Omu, din Munţii Bucegi.

La rândul său, şeful Jandarmeriei Române, Sebastian Cucoş, prezent la eveniment, a declarat că acest proiect a fost gândit şi pus la punct de cei 10 jandarmi montani. Echipa Montana Națională a Jandarmeriei a atins Vf Omu dupa mai bine de cinci ore de mers prin zapada si viscol dar si cu risc ridicat de avalansa.

Echipa de jandarmi care a reusit astazi  sa arboreze drapelul Romaniei pe Vf Omu şi-a planificat să marcheze si alte momente istorice importante: de la ascensiunea în Munţii Ceahlău – vf. Ocolaşu Mare (1907 m) şi până la defilarea pe sub Arcul de Triumf, pe 1 decembrie 2018.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>