Menu

Social
S-AU PRINS ÎN HORĂ

Sute de persoane s-au prins, astăzi, în Hora Unirii, la Muzeul Judeţean Buzău. Evenimentul a fost marcat și de un moment inedit prin care autoritățile au dorit să recreeze atmosfera și emoțiile trăite de români acum 159 de ani.

Ziua Micii Uniri a fost marcată într-un mod inedit la Buzău. Autoritatile au dorit sa recreeze momentul istoric de acum 159 de ani. O delegaţie unionista, condusă chiar de Alexandru Ioan Cuza, a sosit in curtea Muzeului Județean aşa cum s-a întâmplat în anul 1859, la unirea Moldovei cu Ţara Românească.

Domnitorul Cuza a tinut sa incante asistenta cu sunetele unui caval. La eveniment, au participat sute de persoane. Toti s-au prins intr-o uriasa Hora a Unirii. În horă s-au prins și reprezentanți ai Consiliului Judeţean Buzau, dar și directori de instituţii din Buzău. Marii absenti de la eveniment au fost reprezentanții Primăriei Buzău, în frunte cu primarul Constantin Toma.

Militarii Diviziei 2 Infanterie „Getica” au prezentat steagurile de luptă ale structurilor subordonate institutiei precum şi o demonstraţie de mânuire a armei. Evenimentul de la Muzeul Judeţean Buzau s-a încheiat cu un spectacol folcloric susţinut de artişti Centrului de cultură şi Artă.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>