Menu

Social
SPĂRGĂTORI DE BANCOMATE, REȚINUȚI

Opt bărbați, cu vârste cuprinse între 22 și 46 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore în urma perchezițiilor efectuate ieri de polițiștii constănțeni la domiciliile unor membri ai unui grup infracțional organizat în comiterea de infracțiuni contra patrimoniului, printre care și aparate tip pay point, atât pe raza județului Constanța, cât și a județelor limitrofe. Valoarea totală a prejudiciului se ridică la aproape 50 de mii de euro. Cele 8 persoane reținute vor fi propușe instanței de judecată în vederea arestării preventive pentru 30 de zile.

Potrivit procurorilor  Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, grupul infractional ar fi comis in perioada decembrie 2017 – ianuarie 2018, trei infracțiuni de furt calificat a unor aparate tip pay point din societăți comerciale de pe raza județului Constanța, patru infracțiuni de furt calificat având că obiect standuri de țigări de pe raza județelor Constanța, Vrancea și Ialomița, furt calificat și tentativa de furt calificat la doua ferme din judetul Constanța și o tentativa de furt calificat la un ATM din judetul Tulcea. De asemenea, exista probe că respectivii bărbați ar fi comis alte 17 tentative de furt a unor aparate tip pay point de pe raza județelor Constanța, Tulcea, Ialomița, Bacău, Vrancea, Brăila, Giurgiu și Teleorman. Valoarea totală a prejudiciului este de aproximativ 50.000 de euro. In urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe obiecte vestimentare, scule folosite la comiterea infracțiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, stații de emisie recepție, precum și autoturisme.

Luna trecută, hoţii au dat două spargeri în noaptea de 17 spre 18 decembrie 2017 în judeţul Constanţa rupând cu totul uşile unor magazine, cu maşina, şi au furat dispozitivele de tip pay point amplasate la intrare. Primul dintre cele două atacuri s-a dat în Medgidia, acolo unde uşile de la intrarea unui supermarket au fost sparte cu o maşină de teren.

O oră mai târziu incidentul s-a repetat în Hârşova, după acelaşi tipar.

 

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>