Menu

Social
VOLUNTARI LA SPITAL

vlcsnap-2015-02-04-14h17m06s213      35 de absolvenţi de şcoli sanitare şi-au început activitatea de voluntariat în Spitalul Judetean Buzău. La finalul celor 6 luni de muncă, voluntarii vor primi calificative care îi vor ajuta să îşi găsească mai uşor un loc de muncă în spitale din ţară sau din afara graniţelor. Pe de altă parte, efectele deficitului de personal din spitalul de urgenţă sunt diminuate prin sprijinul pe care voluntarii îl dau asistentelor.

Claudia a terminat şcoala sanitară în vara anului trecut şi nu s-a înscris la concursul din toamnă pentru că era un singur post de asistent debutant şi nu se simţea pregătită. Tânăra de 22 de ani a optat pentru meseria de asistent medical din dorinţa de a face bine semenilor şi nu pentru un venit substanţial.
Stagiul de voluntariat va fi considerat vechime în muncă şi o va ajuta pe Claudia să se anjajeze mai ușor. Voluntarii sunt coordonaţi de asistentele şefe de pe secţiile unde vor face voluntariat. Ei vor face numai o parte dintre ceea ce în mod normal are în fişa postului un angajat al spitalului.Coordonatorul proiectului de voluntariat recunoaşte că unii dintre cei care fac voluntariat probabil nu se vor întoarce să lucreze în spital şi vor folosi experienţa pentru a putea accede mai uşor la un post în spitalele din străinătate. Bolnavii din spital spun că voluntarii pot deprinde de la asistentele cu vechime practicile meseriei şi vor prelua ştafeta de la cei care se vor pensiona.

Spitalul Judeţean Buzău se confruntă şi cu o criză de medici după ce la finele anului trecut 11 medici s-au pensionat şi alţi 11 au cerut atestate pentru a practica medicina în străinătate.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>