Menu

Social
SEMNAL DE ALARMĂ

Haosul de pe străzile din municipiul Buzău ar putea dispărea dacă s-ar amenaja mai multe locuri de parcare. Este si recomandarea făcută de șeful Poliției buzoiene către conducerea Primăriei Buzău. Numărul mașinilor a crescut la cote alarmante, din cauza eliminării taxei de mediu, iar în acest ritm, în viitorul apropiat, în anumite ore și zile, traficul rutier va fi practic paralizat.

Odată cu eliminarea taxei de mediu, în 2017, românii au avut posibilitatea să își cumpere mașini second-hand din străinătate. Astfel, în ultimul an, pe lângă cele 119.000 de mașini noi, in Romania au fost inmatriculate nu mai puțin de 519.000 de autovehicule rulate, cu mai mult cu 74,5% faţă de 2016. Creșterea numărului de mașini a făcut ca traficul rutier să se desfășoare foarte greoi, fenomenul fiind resimțit din plin și la Buzău. Seful Poliției buzoiene recomandă responsabililor din Primăria Buzău să caute soluții în amenajarea de noi locuri de parcare, astfel încât haosul din mai multe zone ale oraşului să fie eliminat sau măcar diminuat.

Zona mall-urilor din oraș, de la ieșire din Buzău spre Focșani, le dă în continuare cele mai multe bătăi de cap polițiștilor de la Serviciul Rutier. Responsabilii Poliției buzoiene speră însă că blocajele vor dispărea odată cu apariția unor centre comerciale la o altă ieșire din oraș, cea spre Ploiești.

Polițiștii buzoieni de la Serviciul Rutier vor avea o altă sarcină dificilă în acest an. Este vorba despre fluidizarea traficului în zona Podului de la Mărăcineni, acolo unde se vor efectua lucrări de reabilitare.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>