Menu

Cultural
ANIVERSARE PE ȘCENĂ

Florin Piersic a împlinit sâmbătă 82 de ani, iar constănțenii l-au aniversat, cu o zi înainte, chiar pe șcena Casei de Cultură. A jucat din nou într-o piesă dragă sufletului său, “Străini în noapte”, cu care a reuşit o performanţă uluitoare: peste 1.200 de reprezentaţii în ţară şi în străinătate.

Cel mai iubit actor român nu renunţă la magia scenei şi continuă să joace pentru spectatorii săi din toată ţara. E neobosit şi iubeşte scena mai mult decât orice. Cu o zi înainte să împlinească 82 de ani Florin Piersic s-a aflat la Casa de Cultură a Sindicatelor din Constanţa şi a jucat, de la ora 19.00, în piesa “Străini în noapte”, alături de Medeea Marinescu. Piesa de teatru s-a jucat cu casa inchisa.  N-a ramas niciun loc liber in marea sala a Casei de Cultura, toti spectatorii stiind ca este o zi speciala pentru marele actor. La final oamenii au aplaudat minute in sir, pana cand pe scena au urcat primarul orasului si arhiepiscopul Tomisului.

Din partea orasului, primarul Constantei a facut oficiile de gazda, urcand cu daruri si cu flori pe scena teatrului. Florin Piersic le-a multumit spectatorilor sai, in felul lui caracteristic, unic si inconfundabil. Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936, la Cluj-Napoca, şi a jucat de-a lungul carierei în numeroase filme, printre care „Mihai Viteazul”, „Drumul oaselor”, „Pintea”, „Columna”, dar şi în piese de teatru. Actorul a fost decorat, printre altele, cu Ordinul Meritul Cultural în 1967, iar în anul 2002, cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Cavaler.

Astazi,  Florin Piersic va urca din nou pe scenă, însă la Teatrul Naţional din Bucureşti.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>