Menu

Educatie
TUR VIRTUAL PRIN LICEU

Premieră în instituțiile de învățământ din România: Colegiul Național Unirea din Focșani devine prima școală din țară care poate fi vizitată virtual 3D interactiv și imersiv. Proiectul a fost inițiat și realizat de doi foști elevi ai colegiului, care și-au dorit să se implice și să contribuie la crearea unei mărturii în timp a instituției.

Andra Hanță și Eduard Chițu sunt doi tineri, foști elevi ai Colegiului Unirea din Focșani, care au realizat și implementat un proiect unic în școlile din România. Folosind tehnologia 3D, Andra și Eduard au realizat un tur virtual al școlii. Practic, oricine, de oriunde, are acum posibilitatea de a accesa online, de a intra și a se plimba prin intermediul unui calculator sau chiar a unui telefon mobil prin interiorul liceului, ca și cum ar fi în realitate acolo. Celor doi le-a venit ideea după ce au urmărit un astfel de tur virtual al unei companii din Germania. Au achiziționat tehnologia din America și au deschis propria lor afacere, primul proiect finalizat fiind cel pentru Colegiul Național „Unirea„ ai cărui elevi au fost.

Tinerii întreprinzători spun că avantajele unui asemenea tur virtual sunt foarte mari și variază în funcție proiectul țintă: de la instituții de învățământ și muzee până la spații comerciale și restaurante. Alături de elevi, conducerea școlii este entuziasmată de proiect și crede că acesta se va bucura de mult succes în rândul foștilor elevi, mai tineri sau mai în vârstă, care vor dori să-și viziteze liceul din fotoliul confortabil de acasă.

Turul virtual urmează să fie transformat într-un instrument interactiv de educare și promovare a istoriei și a culturii liceului în așa fel încât vizitatorii online să aibă posibilitatea de a afla date și informații despre personalitățile și evenimentele marcante ale școlii.

Lasă un comentariu

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>